כריית ביטקוין

איך כורים ביטקוין, סוגי חומרה לכרייה וכרייה בענן

בפרק זה נלמד על תהליך כריית הביטקוין ונראה כיצד מתבצעת כריית ביטקוין על ידי כורי הביטקוין.
נראה מהי החומרה הנדרשת על מנת להתחיל לכרות ביטקוין ונראה כיצד לחשב את רווחיות הכרייה.
כמו כן נלמד על כרייה משותפת (Mining Pools) וכרייה בענן.

תוכן עניינים

Please select post type

כריית ביטקוין

בכלכלת הביטקוין, בניגוד לכלכלות מוניטריות מסורתיות, אין לאף אחד את האפשרות להדפיס ביטקוין חדשים על פי רצונו. עצם המונח “מודפס” כלל לא רלוונטי למטבע דיגיטלי. יותר נכון יהיה לומר שביטקוין “מתגלה” או “נחשף” ממש כמו משאב טבע, רק דיגיטלי. מכאן מגיע המונח כריית ביטקוין המושאל מעולם המחצבים.

בכלכלת הביטקוין, מחשבים רבים ברחבי העולם מתחרים אחד בשני ומקצים את כוח המחשוב שלהם בחיפוש אחר פיתרון לנוסחאות מתמטיות מורכבות ואלו בתורן מעניקות למחשב היעיל ביותר, כלומר – למחשב הראשון שמוצא את הפיתרון, מטבעות ביטקוין חדשים כשכר על העבודה הקשה שביצע.

 אז איך זה עובד?

המשתמשים המעבירים ביטקוין בין אחד לשני על גבי רשת הביטקוין נהנים מביצוע עסקאות מהירות ומאובטחות, אך אילולא מישהו מאחורי הקלעים היה מחשב ומתעד את כל העיסקאות הללו, הן לא היו יכולות להתבצע כלל. הסיבה היא כי פשוט אף אחד לא היה מצליח לעקוב מי שילם למי, מתי וכמה.
הפיתרון שמציעה לכך רשת הביטקוין היא יצירת רשומות מסודרות ומאורגנות של כל ההעברות שבוצעו בין כל כתובות הביטקוין השונות. כל רשומה כזו, נקראת בלוק (Block) והיא נוצרת בממוצע בכל 10 דקות.
התפקיד של כורי הביטקוין הוא לוודא ולאשר את העיסקאות בבלוק, לוודא את מהימנותו של הבלוק ולהוסיף אותו לשרשרת הבלוקים המלאה. חיבורם של כל בלוקי עסקאות הביטקוין יוצר את שרשרת הבלוקים המלאה הידועה בשם הבלוקצ’יין  (Blockchain)

הבלוקצ’יין –   The Blockchain

בכל פעם שבלוק עסקאות נוצר ונחתם על ידי הכורים, הוא מתווסף לבלוקצ’יין. כך בעצם נוצרת רשימת בלוקים ההולכת וגדלה אשר מחזיקה בתוכה מידע על כל העיסקאות שאי פעם בוצעו על גבי רשת הביטקוין. עותק עדכני של הבלוקצ’יין נמצא ונשמר אצל כל העמיתים המשתתפים בפעולות ברשת הביטקוין.

עד לכאן הכל נשמע מצוין. אבל איך נוכל לדעת בוודאות שהמידע על גבי הבלוקצ’יין הוא אכן מידע מהימן? מה מונע ממשתמשים עם כוונות זדוניות לחדור לנתוני הבלוקצ’יין ולחבל בנתונים לטובתם האישית?

כאן בדיוק נכנס תפקידם של הכורים.

כאשר בלוק עסקאות נוצר, הכורים לוקחים את הבלוק ומעבירים אותו תהליך מתמטי מסוים (מיד נרחיב) אשר בסופו הבלוק הופך למשהו אחר. הכורים משלבים את המידע שנמצא בבלוק עם נוסחאות מתמטיות ויוצרים מהכמות האדירה של המידע שנמצא בבלוק רצף ייחודי וקצר יחסית של תווים המורכב משילוב של אותיות ומספרים. בסיום התהליך, רצף התווים הייחודי נשמר על גבי הבלוק. ליתר דיוק, בסופו של הבלוק.

התהליך הזה ידוע כגיבוב או באנגלית, Hashing. ל Hashing יש כמה תכונות מעניינות. הראשונה היא שקל מאוד להפיק מאוסף של מידע את ה Hash שלו, אך כמעט בלתי אפשרי לחלץ מרצף תווי ה Hash את המידע בחזרה.
תכונה נוספת וחשובה של Hashing היא שיצירה של Hash ספציפי על אוסף נתונים תמיד תניב את אותה תוצאה, אך שינוי אפילו של תו אחד בודד במידע המקורי, יגרום ליצירת Hash שונה לחלוטין מה Hash הקודם.

שתי תכונות אלו הינן קריטיות לתפקוד רשת הביטקוין ומיד נסביר מדוע. אך חסרים לנו עוד כמה פרטים לסיום תיאור התהליך.

בכדי לייצר Hash לבלוקי עסקאות, הכורים לא משתמשים רק במידע של העיסקאות שבוצעו בבלוק אלא גם בפיסת מידע נוספת וחשובה. פיסת מידע זו היא ה Hash של הבלוק הקודם.
מכיוון שכך, וה- Hash של בלוק קיים מבוסס על ה- Hash של הבלוק הקודם, אנו מקבלים מצב שבו נוצרת מעיין חתימת שעווה דיגיטלית ייחודית לכל בלוק. חתימה זו מאשרת, שבלוק זה וכל הבלוקים הקשורים אליו, הינם בלוקים חוקיים ואמיתיים והנתונים השמורים בהם הינם מהימנים.
הסיבה היא, שמכיוון ואם מישהו ינסה לחבל בנתוני בלוק עסקאות, הדבר יגרום מיידית לשינוי ה Hash שאותו בלוק יפיק וכל הבלוקים שיופיעו אחריו וכל המשתמשים ברשת הביטקוין ידעו על כך ויזהו את הזיוף.

זוהי בעצם הצורה שבה כורי הביטקוין סוגרים ומאבטחים כל בלוק על גבי הבלוקצ’יין. אבל הם לא עושים את זה בחינם.
בכל פעם שכורה מייצר בהצלחה Hash לבלוק הוא מקבל בתמורה מטבעות ביטקוין שנוספים למחזור המטבעות הקיים ומוענקים לו כפרס על עבודת החישוב הקשה שביצע. את המטבעות הללו הוא יכול למכור לשוק תמורת רווח והחזר על השקעתו או לשמור אותם לעצמו בתקווה למכור אותם בעתיד תמורת מחיר גבוה יותר.

הבעיה היחידה בתגמול הכורים בצורה הזאת היא שמאוד קל לייצר Hash לבלוק מסוים. אם הכורים ייתבקשו רק לייצר Hash לבלוקי עסקאות, כל 21 מיליון מטבעות הביטקוין האפשריים ייכרו בתוך דקות בלבד.
כדי להתמודד עם המגבלה הנ”ל הפיתרון המתבקש הוא פשוט: צריך להפוך את התהליך לקשה יותר.
פרוטוקול הביטקוין מבצע זאת על ידי יצירת תהליך נוסף שנקרא  “Proof of work”
Proof of work כמו ששמו מרמז, קיים במטרה לגרום לכורים להוכיח שהם עבדו – וקשה.

Proof of work אומר שרשת הביטקוין לא מבקשת מהכורים לייצר סתם עוד Hash רגיל לבלוק העסקאות, אלא דורשת מהם שה- Hash יראה בצורה מסוימת שבה יש בתחילתו של כל Hash מספר מסויים של אפסים.
נשמע קל? אז לא ממש והנה למה: כאשר מייצרים Hash על קובץ מידע, אין שום דרך לחזות איך ה Hash יראה לפני שמייצרים אותו ובכל פעם שמשנים אפילו נתון קטן בקובץ המידע, ה Hash נראה אחרת לגמרי.

הכורים לא אמורים כמובן לשנות את נתוני העיסקאות על גבי הבלוק אך הם כן יכולים וצריכים לשנות את המידע שאותו הם מצמידים לבלוק על מנת לחשב את ה Hash שלו בפורמט הנדרש.
פיסת המידע הרנדולמית הזאת שמתווספת לנתוני העיסקאות בבלוק נקראת Nonce והיא משמשת את הכורים בייצור ה Hash של הבלוק. אם ה Hash שחושב אינו מתאים לפורמט הרצוי, ה Nonce משתנה (בצורה רנדומלית) וכל התהליך מבוצע שוב מההתחלה. כפי שכבר ניחשתם, יכול לקחת מספר רב של נסיונות עד שמתקבל פורמט ה Hash הרצוי.
ככל שכח המחשוב של הכורה גדול יותר כך גם הסיכויים שיצליח לייצר ראשון את ה Hash שדורש אלגוריתם הביטקוין.

פרוטוקול הביטקוין לקח בחשבון שעם הזמן מחשבים עוצמתיים ייכנסו לזירת הכרייה והגיע מצויד במנגנון משוכלל להתאמת רמת הקושי ברשת לכח המחשוב שלה. ככל שכח המיחשוב ברשת גדל וקצב מציאת הבלוקים הולך ועולה, אלגוריתם הביטקוין מעלה באופן אוטומטי את רמת הקושי במציאתם ואישור בלוקי עסקאות ומבטיח בכך לשמור על שיווי משקל ברשת והפצה איטית ומדודה של המטבעות החדשים. זו היא הסיבה שכורי הביטקוין כל הזמן פועלים בכמעיין מירוץ חימוש אגרסיבי על מנת להשיג חומרה חזקה ומהירה יותר כדי לבצע את מלאכת הכרייה ולזכות בביטקוין חדשים כתגמול. אגב, המנגנון עובד גם בכיוון ההפוך. אם מסיבה מסוימת כח מחשובי רב נמשך מהרשת ורמת הקושי נותרת גבוהה, יכול להיווצר מצב שלוקח זמן רב מידי לכורים לפתור בלוק. במקרה זה, רמת הקושי של הרשת תרד בהתאם לכח המחשוב הכולל החדש. ככלל המערכת מנסה להתאים את עצמה כך שבלוק חדש ייפתר בממוצע כל 10 דקות.

חומרה לכריית ביטקוין

כדי לבצע את תהליך הכרייה ולהשתתף בניהולה השוטף של רשת הביטקוין, הכורים צריכים מעבדי מחשב חזקים שיעניקו להם יתרון במירוץ אחר הבלוק הבא. הם עושים זאת על ידי רכישה וייצור של מכונות כרייה. ניתן לחלק את הציוד הנדרש לכריית ביטקוין ל 3 קטגוריות עיקריות:

  1.  CPU/GPU – Central / Graphics processing unit
  2.  FPGA    –     Field-programmable gate array
  3.  ASIC –  Application Specific Integrated Circuit

נפרט בקצרה על כל אחת מסוגי החומרה:

CPU/GPU

סוג החומרה הפשוט והחלש ביותר לכריית ביטקוין הוא איך לא, המחשב האישי והאהוב שלכם.
באופן תיאורטי, ניתן להשתמש במעבד ה CPU שבמחשב שלכם על מנת לכרות ביטקוין, בפועל ובסטנדרטים של היום, זה בלתי אפשרי.
אם ברצונכם להגביר את כח החישוב של ה CPU שלכם, ניתן לחזק את כח ה Hash שלו על ידי הוספת כרטיסי מסך גרפיים. המעבד הגרפי הנמצא על גבי כרטיס המסך (ה- GPU) נבנה ותוכנן על מנת לחשב נוסחאות מתמטיות כבדות כדי להציג את כל אותם פוליגונים מורכבים שנמצאים במשחקי המחשב החדישים. יכולת זו היא שהופכת אותו לכלי אפשרי לשימוש בחישוב הנוסחאות הנדרשות כדי למצוא בלוק עסקאות ביטקוין.

כרטיס מסך טוב אינו עסק זול ולרוב יעלה לכם כמה אלפי שקלים, אך התוספת לכח החישוב שהוא מעניק היא משמעותית. כרטיס מסך טוב יכול לתרום כח Hash של 800MH לשניה. זאת לעומת מעבד CPU רגיל שיתן לכם משהו כמו 10MH לשניה.

דבר נוסף שטוב בשימוש כרטיסי מסך גרפיים הוא שהם פותחים עבורכם אפשרויות נוספות. כרטיסים אלו יכולים לשמש ככלי מועיל בכריית מטבעות דיגיטליים אחרים המשתמשים בשיטת Proof of work שונה מזו של ביטקוין, הנקראת Scrypt ודורשת פחות כח מחשוב לכרייה מזו של רשת הביטקוין. כך גם אם כרטיס המסך שלכם כבר אינו חזק מספיק לכרייה של מטבע אחד, תמיד תוכלו להשתמש בו לכרייה של מטבעות אחרים. אח”כ תוכלו להמיר אותם בזירות המסחר השונות לביטקוין או לכל מטבע אחר שתבחרו.

FPGA

FPGA הוא שבב מחשב הניתן לתכנות בהתאמה אישית, לביצוע פעולה ספציפית, לאחר ייצורו. מכיוון שההגדרות של השבב מבוצעות לאחר ייצורו, יצרן ציוד כרייה יכול לרכוש את השבב בכמות גדולה ואז להתאים את השבבים לפי רצונו ולהתקין אותם במכשירים שלו. בשבבים מסוג זה, ברמה העליונה, עוצמת כח החישוב עומד על כ 750MH לשנייה. עם זאת, כמובן שלא קיימת מגבלה על להתקין במכונת כרייה יותר משבב אחד.

 ASIC

כאן העסק כבר מתחיל להיות רציני. ASIC הוא שבב מחשב המיוצר ומיועד למטרה אחת ספציפית: כריית ביטקוין במהירות גבוהה. ועם זאת, הוא עובד בצריכת חשמל יחסית נמוכה.
מכיוון ששבבים אלו מותאמים בצורה פרטנית לביצוע משימה ספציפית, הם יקרים לפיתוח ולוקח זמן רב לבנות אותם. אך הם מפצים על כך במהירות.
כשאתם באים לבחור איזה ASIC כדאי לכם לרכוש עליכם לבחון שלושה פרמטרים עיקריים:
כח Hash יעילות בצריכת חשמל וכמובן מחיר הציוד.

 

כריית ביטקוין - איך מתחילים?

כדי להתחיל לכרות ביטקוין עליכם לרכוש ציוד כרייה מתאים ולחבור לקבוצת לכרייה משותפת, מה שנקרא Mining pool. היום, כריית הביטקוין מתבצעת באופן בלעדי על ידי מכונות כרייה ייעודיות מסוג ASIC. אם אתם מתכוונים להתחיל לכרות ביטקוין בעצמכם תזדקקו קודם לאחד כזה.

אבל, האם זה בכלל שווה לכם?
תלוי.
אם יש בידכם ציוד כרייה עדכני וחזק, ועלויות החשמל שלכם הן לא גבוהות במיוחד, סביר להניח שתוכלו לייצר

תזרים נחמד מכרייה (בין כמה דולרים לכמה עשרות דולרים ביום). אבל קחו בחשבון שהמשתנים כאן זזים מהר ומה שרווחי היום יכול במהרה להפוך להפסד. קחו בחשבון את כל האפשרויות.

כאשר אתם ניגשים לקנות ציוד כרייה הדבר החשוב ביותר להבין ולדעת מראש הוא מה תהיה ההשפעה של כל פרמטר רלוונטי במשוואה על חישוב הרווחיות שלכם. הדברים שאתם צריכים להתייחס אליהם הם:
(1) מחיר הביטקוין (ומה הצפי שלכם לעתיד הנראה לעין)
(2) עלויות החשמל
(3) כח ה Hash של המכשיר
(4) רמת הקושי בכרייה ברשת

ישנם אין ספור מחשבוני כרייה ברשת שיעזרו לכם. כאן תוכלו למצוא מחשבון כרייה פשוט שיעזור לכם לכמת את כל אלו לדולרים ולהכנסה יומית צפויה.

הזינו את הנתונים במחשבון הכרייה, אך אל תסתפקו בהזנת הנתונים הנוכחיים בלבד. שחקו קצת עם המספרים ותראו מה קורה להכנסות שלכם כאשר שער המטבע משתנה ואפילו חשוב יותר, כאשר רמת הקושי בכרייה משתנה. (רמז: היא תעלה). תכננו היטב את צעדיכם וקחו בחשבון כל תרחיש אפשרי. רכישת מכונת כרייה טובה היא עסק לא זול, עליכם להתייחס לזה ממש כמו השקעה בעסק חדש ולהבין את כל העלויות הנלוות וגורמי הסיכון ולא פחות חשוב, לקחת בחשבון שהמדינה גם כן רואה בפעילות כרייה פעילות עסקית וממסה אותה ככזו. התייעצו עם רואה חשבון ותבינו מה המס הצפוי לכם בעת חישוב הרווחיות.

הצטרפו ל Mining Pool:

כדי להשתתף בכריית ביטקוין עליכם להצטרף לפול כרייה (Mining pool) ולאחד את כח החישוב שלכם עם עוד כורים ברשת ובכך להגדיל משמעותית את הסיכוי שלכם יחדיו למצוא בלוק. במקרה ותמצאו בלוק, כל חברי הקבוצה חולקים ביחד את שלל הביטקוין.

שיטת התגמול/התשלום הנהוגה במרבית הפולים נקראת PPLNS והיא מחושבת על ידי חלוקת תהליך הכרייה למעין “משמרות” (shifts) של החברים בה וחישוב התרומה היחסית של כל חבר בכל אחת מ 10 המשמרות שקדמו למציאת הבלוק. התשלום לרוב מתבצע אחת ליום.

אגב, למרות שניתן לנסות לכרות ביטקוין כיחיד או ב Pool משותף, ישנם אינסוף מטבעות אחרים ברמת קושי נמוכה יותר מזה של הביטקוין שתוכלו לנסות ולכרות ולהמיר לאחר מכן לביטקוין במידה ותרצו בכך.
לכל מטבע שמכבד את עצמו יש כמה Mining pools שתוכלו להצטרף אליהם ולהתחיל בכרייה. Google it.

מכשירי ה ASIC מתחדשים בקצב גבוה יחסית בהתאם לשינויים בכח החישוב של רשת הביטקוין ולכן אין טעם לפרסם כאן מה המכשיר הטוב ביותר, אך מבחינת יצרנים, המובילים בשוק הם Antminer, AvalonMiner, ו – WhatsMiner.
חיפוש קצר ברשת יעניק לכם רשימה מעודכנת של מכשירי הכרייה, מחירם וה- Hashpower של כל מכשיר. בצעו היטב את החישובים לפני הרכישה והעזרו במחשבון כרייה.

התקינו ארנק ביטקוין

את הביטקוין שתקבלו עליכם לאחסן כמובן בארנק ביטקוין ולספק ל pool כתובת דיגיטלית. אם אין לכם עדיין ארנק ביטקוין, למדו על כל סוגי הארנקים השונים בפרקים : ארנקים דיגיטליים ו – אבטחת ביטקוין.

מדריך כרייה בענן

העליה במחיר הביטקוין וכניסתם של כמה שחקנים כבדים בתחום החומרה המיועדת לכריה (ASIC) דחקה החוצה את רוב המשתמשים והשאירה את כריית הביטקוין לבעלי האמצעים בלבד.

כפי שציינתי בחלק הקודם, קיימת (ומומלצת) האפשרות להצטרף ל Pool משותף ולנצל את היתרון לגודל של הקבוצה, אבל אם אתם בכל זאת לא רוצים לוותר על החלום של לייצר כסף בעצמכם או שאתם רק בודקים אפשרויות ולא מעוניינים עדיין להשקיע ולרכוש ציוד יקר, יכול להיות שיש פיתרון נוסף שיתאים לכם:

Cloud Mining או כמו שאומרים אצלנו, כרייה בענן.

כרייה בענן הינה כרייה אשר משתמשת בכח מיחשוב של מחשבים מרוחקים על גבי רשת האינטרנט בכדי לכרות ביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים. כל מה שצריך כדי להתחיל לכרות בענן הוא מחשב ביתי עם חיבור לאינטרנט ותוכנה ייעודית.

לכרייה על גבי הענן ישנם יתרונות רבים :

1. כאשר אתם כורים בענן אין צורך לקנות ציוד מתוחכם באלפי שקלים.
2. אתם לא צריכים לדאוג שהציוד היקר שלכם יהפוך להיות חסר תועלת ככל שרמת הקושי של כריית הביטקוין עולה.
3. אין צורך לדאוג מתקלות בחומרה. ספק השירות כבר יטפל בזה.
4. חשבון החשמל שלכם ישאר בגבולות ההיגיון ולא ייתנפח למימדים מדאיגים.
5. ההצטרפות לכרייה היא כמעט מיידית. אין צורך לחכות חודשים שהחומרה תגיע וגם אין צורך להגדיר את הגדרות התוכנה.

מתנגדי הכרייה בענן יספרו לכם שההכנסות שלכם יהיו קטנות מאוד ביחס לכרייה עצמאית (מה שנכון) ושזה הרבה פחות כיף!

סוגי כרייה בענן:

בגדול, קיימות שלוש דרכים עיקריות לביצוע כריית ביטקוין בענן:

כרייה באירוח – השכרת מכונה כרייה שפועלת בשרת מרוחק.
כרייה בשרתי אירוח – התקנת תוכנת כרייה על גבי שרת אירוח.
השכרת כח Hashing – השכרת כח Hashing לפי כמות רצויה מספק חיצוני, ללא צורך במחשב ייעודי.

כרייה באירוח 
בכרייה באירוח, הלקוחות משלמים דמי שכירות חודשיים על מנת לשכור את כח המחשוב של מערכות ASIC של חברות המציעות את מרכולתן. ניתן לבחור ממגוון רחב של מכונות כרייה וניתן אפילו להשכיר מכונה ספציפית ייעודית לשימושו של לקוח בודד אחד. תלוי כמובן כמה בא לכם לשלם.

כרייה בשרתי אירוח
דוגמא טובה לכרייה מסוג זה ניתן למצוא בפלטפורמת EC2 בענן של אמזון, שהייתה עד לאחרונה דרך רווחית לכרות מטבעות מבוססי Scrypt (כגון לייטקוין ודוגיקוין). שימוש בפלטפורמה של אמזון מציע מסלולים כגון תשלום מקדמות מראש, תשלום לפי שימוש ואפשרות מעניינת נוספת שפועלת בצורה של מכרז, בה בכל פעם שיש לאמזון כח מחשוב פנוי, היא מציעה אותו למרבה במחיר.

חברה נוספת בשם Digital Ocean מציעה שרות VPS (שרת ווירטאולי פרטי) בשיטת שלם-לפי-שימוש אך מציעה כח מחשוב צנוע יחסית. עם זאת, גם כח מחשוב זה יכול להתברר כיעיל בכריית מטבעות חדשים בעלי רמת קושי נמוכה.
בכך אופן, כאשר שוקלים אירוח וירטואלי לכריה על גבי שרת חשוב לבדוק טוב טוב את המספרים של עלויות מול כח החישוב. ברוב המקרים (לפחות במטבעות הגדולים) פעולה כזאת תתברר כלא רווחית.

השכרת כח  Hash
באפשרות זו אתם משלמים על כל TH/s או GH/s שאתם מעוניינים לרכוש. ישנן מספר רב של חברות המציעות רכישה פר-Hash לבחירתכם או בחבילות כח Hash מוכנות מראש.

הנה כמה חברות מהתחום ששווה לכם לבדוק:

Genesis mining – אחד מספקי הכרייה בענן הגדולים בעולם. ניתן לכרות דרכם Bitcoin, Litecoin, Dash, Monero ו Zchash. החברה מציעה לכל מטבע כמה חבילות כרייה בגדלים (כח חישוב) שונים בתמחורים הנעים בין 30$ ל 2500$ לחבילה .

Shamining – חברת כרייה בענן שנוסדה בשנת 2018 ומתאימה למשתמשים מתחילים ומתקדמים כאחד. באתר החברה נטען שחלק מהאנרגיה שהם משקיעים בכרייה מיוצרת ממשאבים טבעיים כגון אנרגיה סולרית וטורבינות רוח. ישנו סכום השקעה מינימלי של 150$. קיימת באתר אפשרות משיכה מיידית של הרווחים 24/7.

Hashing24 חברת כריית ביטקוין בענן הפועלת משנת 2012. נרשמים, בוחרים את כח הכריייה הרצוי וזהו אתם בפנים. משתמשים במכונות כרייה ובציוד ASIC חדשני מבית  BitFuryהמפוזר ברחבי אירופה. תקבולי הביטקוין שלכם ישולמו בתדירות יומית. 

חשוב לזכור: לפני שאתם חותמים את העסקה ומשלמים, תמיד בצעו בעצמכם בדיקה מקיפה ועדכנית על מצב השירות. לא חסרים סיפורים שונים ומשונים על הונאות וגניבות על ידי נותני שירות כרייה בענן ותמיד כדאי להיות מעודכן בחדשות האחרונות.

רווחיות כרייה בענן

בכריית ענן, בניגוד לכרייה עצמית, אין עלויות חומרה כך שאין צורך להזין אותה במחשבון והספק משלם עבורך את חשבון החשמל. במקרה של כרייה בענן עלויות אלו באות לידי ביטוי בעלות השכרת כח החישוב, אז אתם רק צריכים להזין את התשלום החודשי לספק השירות במקום עלויות החשמל להמשיך כרגיל.

בכל סוג כרייה של כל מטבע דיגיטלי קיימים סיכונים ואפשרויות לרווח או הפסד. אם תתכננו נכון את צעדיכם (וקצת מזל אף פעם לא הזיק) תוכלו לצאת מורווחים ומרוצים מכל העניין. בהצלחה.

חדש!! חדש!! חדש!!

פרקי המדריך

יש לכם שאלה?

כניסה לחשבון

רוצה ללמוד לסחור ולהשקיע במטבעות דיגיטליים?

רק 390 ש"ח!
לזמן מוגבל

במקום 1,290 ש"ח

דילוג לתוכן