רשימת המומלצים ברשת לביטקוין ולמטבעות דיגיטליים

הכנו עבורכם את האתרים המומלצים ביותר למטבעות דיגיטליים מתחומי המסחר, החדשות, נתונים וניתוח מידע ו- .DeFi

אתרי מידע וחדשות

טוויטר - אמנם לא קשורה באופן ישיר למטבעות דיגיטלים אך קהילת הביטקוין מצאה לה בית חם במיוחד בטוויטר.

מאות אלפי משתמשים ברחבי הרשת מזינים ושואבים מידע על מטבעות דיגיטליים מהפיד בטוויטר. טוויטר מאפשרת לכם לעקוב ולקבל מידע ישירות מסוחרים מנוסים, מובילי דעה בתחום, מפתחי פרויקטים ופלטפורמות Web3 ובגדול כל דבר שרק תרצו. אם אין לכם עדיין חשבון בטוויטר אני ממליץ בחום לפתוח אחד. מקום טוב להתחיל הוא חשבון הטוויטר של קריפטוביט. תוכלו לעקוב אחרי ולמצוא רשימת מעקב מומלצת בחשבונות שאני עוקב אחריהם.

Coindesk - אתר חדשות הקריפטו הטוב והמקיף בעולם.

מרכז את כל הסיפורים וההתפתחויות החשובות בעולם המטבעות הדיגיטליים בכל יום. באתר תמצאו מדריכים מפורטים למתחילים וניתוחי עומק למתקדמים, פודקאסטים ועוד.ל Coindesk יש גם אפליקציה לנייד ואם תרשמו לרשימות התפוצה שלהם תקבלו גם במייל את כל ה Breaking News.

CoinGecko – בדומה ל CoinMarketCap, Gecko הוא אתר שמרכז את כל המידע שרק תרצו לדעת על כל המטבעות הדיגיטליים בשוק.

מכאן תוכלו לגשת לאתר הפרויקט, לעמוד הטוויטר שלו ולקבל מידע עדכני והיסטורי על המסחר במטבע. תוכלו להוסיף את המטבע לתיק המעקב שלכם, לקבל התראות על המחיר ומה לא.
Gecko מתיימר להיות גרסה טובה וידידותית יותר לקודמו אך האמת היא ששני האתרים כמעט וזהים. תבדקו בעצמכם ותראו למה אתם יותר מתחברים.

Coinmarketcap - כיכר העיר של הביטקוין והמטבעות דיגיטליים ואתר חובה לכל מי שרוצה ללמוד ולעסוק בתחום. CoinMarketCap הוא המקום בו ניתן להתחיל להבין עד כמה שוק המטבעות הדיגיטלים התפתח בשנים האחרונות ולמצוא מידע על שלל המטבעות הדיגיטליים שקיימים.

האתר מרכז רשימה של כל המטבעות הדיגיטלים הנסחרים ומאפשר הפרדה בין מטבעות בעלי בלוקצ'יין משלהם (Coins) וטוקנים שיושבים על גבי בלוקצ'יין מארח  (Tokens). ברירת המחדל היא מיון המטבעות לפי שווי שוק אך תוכלו לסדר את הרשימה גם לפי מחזור מסחר יומי, אחוז שינוי במחיר ביממה האחרונה,  מחיר, כמות מטבעות עוד.

בחלקו העליון של המסך תוכלו לראות את שווי השוק המצרפי של כל המטבעות הקיימים, מספר המטבעות הכולל בשוק והמחזור היומי המצרפי. לחיצה על כל שם ברשימה תוביל אתכם לעמוד ייעודי שיכיל פרטים נוספים על המטבע. האתר עשיר בנתונים, ועוד נוספים כל הזמן. חקרו קצת בעצמכם ותגלו עוד מידע רב שיעזור לכם להכיר וללמוד את העולם המרתק של הביטקוין וחבריו.

מסחר במטבעות דיגיטליים

Dex Screener - פלטפורמות מסחר וממשקים גרפים כמו Tradingview או Investing.com עושות מאמצים רבים לעמוד בקצב הופעת המטבעות הדיגיטליים החדשים אך הן בדרך כלל מוגבלות במידע שמספקות להם זירות המסחר הריכוזיות.

עם העליה במחזורי המסחר בבורסות מבוזרות (DEX) יש צורך בפלטפורמה שתרכז גם את שערי אלפי המטבעות שנסחרים בעשרות רשתות בלקוצ'יין שונות ועל פני אלפי Liquidity Pools שונות. זו בדיוק המטרה ששמו לעצמם ב DexScreener.

מערכת הגרפים וכלי הניתוח הטכניים באתר משתמשים ב API של TradingView כך שהממשק נראה ומגיב מצוין. באתר תוכלו למצוא כמעט כל מטבע שקיים על פני יותר מ 20 רשתות בלוקצ'יין שונות. אפשר לבנות Watchlist משלכם, ליצור התראות מחירים ולאתר מטבעות חדשים ממש בשניה שהם נרשמים למסחר.
עם העליה בפופולריות של הבורסות המבוזרות והסטה משמעותית של מחזורי המסחר אליהן, DexScreener הוא אתר חובה למי שרוצה להשאר מעודכן בכל המטבעות החדשים.

Coinigy - לקחו את הסיפור צעד אחד נוסף קדימה

מלבד מערכת גרפים טובה ומשוכללת הכוללת את כל האינדיקטורים והכלים בתחום הניתוח הטכני, ב Coinigy תוכלו לסחור ב 45 זירות מסחר מתוך הפלטפורמה עצמה. האתר בעצם מאפשר לכם להתממשק עם ה API (ממשק המסחר) של זירות המסחר השונות ונותן לכם את היכולת לנהל את תיק המטבעות הדיגיטליים שלכם ולסחור ישירות מהפלטפורמה. באתר תמצאו הדרכה מפורטת וברורה כיצד לבצע את החיבור בין הפלטפורמה לזירות השונות.
Coinigy מציעים תקופת נסיון בחינם ל 30 יום ולאחר מכן תוכנית לסוחרים ב 18$ לחודש וחשבון Pro למפתחים ב 99.9$ לחודש. שווה ומומלץ בהחלט לנסות.

TradingView - הפלטפורמה הטובה ביותר שיש היום לגרפים וניתוח טכני.

. TradingView מחוברת מאוד לעולם הקריפטו וסביר שתמצאו בפלטפורמה את רוב צמדי המטבעות הדיגיטליים שתרצו לסחור בהם.
הממשק מציע מערכת גרפים משוכללת בחינם לגמרי, כולל ניתוח טכני ומערכת התראות. אם בכל זאת תרצו להרחיב את מספר האינדיקטורים בגרף או לסחור על מסגרות זמן בהתאמה אישית, ישנה אפשרות ללכת לגרסת ה Pro תמורת תשלום חודשי סביר (14.95$ לחודש). אני ממליץ להתקין את האפליקציה לנייד במקביל לפתיחת משתמש בגרסת הדסקטופ. האפליקציה והאתר מסונכרנים כך שכל קו מגמה שתציירו, או כל ממוצע נע שתגדירו על גבי המחשב הנייח יופיע באופן אוטומטי גם בגרף על גבי האפליקציה. בנוסף לרשימת המעקב והגרפים המשובחים תוכלו לראות (ולהציע בעצמכם) רעיונות מסחר שונים ולקבל פידבק מקהילה אדירה של סוחרים.
פלטפורמה מאוד נוחה ואינטואיטיבת ואחת האהובות עליי במיוחד. חובה לכל סוחר.

נתונים וניתוח מידע

CoinzTrader - הוא אתר פשוט מצוין שמכיל טונות של מידע וניתוחים כמותיים על שלל מטבעות דיגיטליים.

חלק הפרימיום של האתר דורש תשלום דמי מנוי (והוא בהחלט שווה את זה אם אתם שואלים אותי) אבל גם בחלק החינמי תוכלו למצוא הרבה מידע שימושי. בגדול האתר אוסף נתונים יומיים על מספר גדול של מטבעות דיגיטליים ומספק ניתוחים כמותיים מפורטים עליהם. בכל יום מופק דו"ח המכיל מידע וניתוחים כמותיים הבוחן שלל פרמטרים. לדוגמא: דו"ח יומי המופק באתר בשם Trend Phase מחלק את המגמה בכל מטבע לשש קטגוריות: Bull, Warning ,Weakness, Bear Recovery and Strength ומציג אילו מטבעות נמצאים בכל שלב. דו"ח אחר ירכז עבורכם את המטבעות אשר נמצאים במצב של Oversold או Overbought. בנוסף תמצאו דוחות על קורולציות בין נכסים, Risk/Reward, תנודתיות, מומנטום ועוד. הנתונים באתר יכולים לשמש ככלי עזר נפלא לאלו מכם שסוחרים במטבעות.

Messari - חברת מחקר (Research) הקריפטו המובילה בעולם. Messari מעסיקה את מיטב האנליסטים בתחום המטבעות הדיגיטליים שמייצרים דוחות מחקר וניתוחי עומק ברמה גבוהה ללקוחות פרטיים ומוסדיים.

ל Messari יש כמויות אדירות של מידע עד כדי כך שלעיתים קשה להתמצא שם. למזלכם יש לפלטפורמה Screener שיאפשר לכם לסנן את המידע לפי העדפותיכם. אפילו ניתן לסרוק אחזקות לפי סקטור מסוים בתעשיה, כך שאם החלטתם שתחום הגיימינג הוא העתיד של הקריפטו אך אין לכם מושג היכן להתחיל, Messari יעשו לכם סדר ויספקו את כל המידע שרק תרצו.
בכל הנוגע לנתוני מסחר,ב Messari משתמשים רק במידע שמגיע מזירות מסחר מאושרות ומבטיחים מידע מדויק ומהימן.
מדף הבית של הפלטפורמה תוכלו לנהל Watchlist משלכם, לעקוב אחרי מחירי המטבעות המובילים ולראות את כל המבזקים והחדשות האחרונות מעולם המטבעות הדיגיטליים. אפילו תוכלו לראות במרוכז הצעות Governance של פרויקטים שונים וכמובן לגשת למאגר המחקר האדיר של האתר.
Messari מציעים גרסה חינמית בסיסית וגרסת Pro בתשלום חודשי של 24.99$.

Coinalyze - אתר המספק נתוני מסחר לסוחרים מתקדמים.

כאן תמצאו ריכוז של מחירי מטבעות במספר זירות מסחר למציאת הזדמנויות ארביטראז', מידע לגבי מחירי חוזים עתידיים וריכוזי אינדיקטורים טכניים לכל מטבע בחלוקה לפרקי זמן של 5דק' 15דק' וכו'. הפלפטורמה תספק לכם מידע לגבי ה Open Interest וה- Volume המצטבר בשוק ואפילו תציג עבורכם את סכומי ההנזלות הכפויות שבוצעו (Liquidations). לאתר יש גרסה חינמית וגרסה מתקדמת יותר בתשלום.

Token Terminal - פלטפורמה שמספקת מידע על DeFi ומטבעות דיגיטליים ברמה מוסדית ובחינם.

Terminal אוספים מידע גולמי דרך חוזים חכמים ממספר רב של בלוקצ'יין, מעבדים אותו, מנקים אותו ומפיקים ממנו מידע בסטנדרט גבוה וניתן להשוואה על פי מדדים עסקיים. הסטנדרט החדש שיצרו Token Terminal מראה שניתן (לפחות לנסות) לתמחר מספר הולך וגדל של רשתות בלוקצ'יין ויישומים מבוזרים על סמך ההכנסות שהם מייצרים.

ב Dashboard של הפלטפורמה תמצאו פירוט הכנסות ברמת הפרוטוקולים. לחיצה על כל פרוטוקול תציג בפניכם את האפליצקיות השונות בכל פרוטוקול ואת רמת ההכנסות שלהן. כמו כן, באפליצקיות Multichain, כלומר כאלו שפועלות בו זמנית על מספר בלוקצ'יין, תוכלו לראות פירוט הכנסות לפי כל בלוקצ'יין.
ניתן למיין את האפליקציות על פי יחס ה P/E Ratio שמציג את השווי המלא (אחרי דילול) של הפרוטוקול חלקי רמת ההכנסות השנתית שלו מה שנותן לנו דרך להבין איך הפרויקט משוערך ביחס להכנסות שהוא מייצר.

Token Terminal מספקים את הנתונים שלהם בחינם, אך אם תרצו להתחבר לממשק ה API שלהם או להוריד את המידע תאלצו לשלם לגרסת ה Pro.

Glassnode - הוא אתר מרשים במיוחד לניתוח ומחקר נתוני On-Chain עבור ביטקוין ואיתריום.

ב Glassnode תמצאו מגוון רחב של אינדיקטורים מתקדמים ביותר לניתוח מצב השוק שינסו לעזור לכם לפתור את שאלת מליון הדולר:  איפה אנחנו נמצאים בסייקל?
דוגמא לאינדיקטור ייחודי שכזה הוא ה NUPL (Net Unrealized Profit/Loss) שיראה לכם בכל רגע נתון כמה מהמחזיקים של ביטקוין נמצאים ברווח או בהפסד ויעזור לכם להבין אם אנחנו בשלבי אופוריה בשוק או קרובים יותר לתחתית. Glassnode יאפשרו לכם לעקוב אחר מספר כתובות הביטקוין החדשות ומספר הכתובות הפעילות ופילוח יתרות הביטקוין בכתובות השונות בחלוקה לאחוזים. תוכלו לראות את יתרות הביטקוין והאיתריום בזירות המסחר ולעקוב אחר תנועות של לוויתנים שיכולות לשפוך אור על כיוון השוק בטווח הקצר.
ל Glassnode יש גרסה חינמית עם אפשרויות מוגבלות וגרסה מתקדמת יותר בתשלום של 29$ לחודש.

Nansen - הפלטפורמה המקיפה ביותר כיום לניתוח ואיסוף מידע ונתוני On-Chain היא Nansen.

תחום נתוני ה On-Chain, שמתייחס לשלל הנתונים שניתן למצוא ולנתח על ידי סריקת הבלוקצ'יין, הוא תחום מתפתח וכזה שיכול לשפוך אור רב על המתרחש בשווקים בכל רגע נתון. הפלטפורמה המקיפה ביותר כיום לניתוח ואיסוף מידע ונתוני On-Chain היא Nansen.
Nansen נוצרה על מנת לאפשר למשתמשיה לאתר הזדמנויות חדשות בשווקים, לבצע ניתוחי עומק על פרויקטי קריפטו שונים (מטבעות, NFT, פרוטוקלי DeFi) וליצור מערכת של התראות חכמות כך שיוכלו לקבל הודעות ומידע חיוני בזמן אמת.
ב Nansen אף אחד לא יכול להתחבא. תוכלו לראות כמה כל כתובת מחזיקה במטבע או NFT מסוים ומתי הפעם האחרונה שבעליה מכרו או קנו את הסחורה. תוכלו לעקוב אחרי הארנקים של המפתחים ואנשים מקורבים לפרויקט ותוכלו לראות את מספר ימי האחזקה הממוצעים של כל מחזיק ואפילו את אחוז הרווח או ההפסד שלו. כך לדוגמא, אם תראו את המחזיק הגדול ביותר של פרויקט מסויים מתחיל למכור אחרי רווח של אלפי אחוזים, זה אולי זמן טוב להתחיל למכור בעצכם.

כדי לאתר הזדמנויות תוכלו להעזר בדף הבית של הפלטפורמה שנבנה בדיוק בשביל זה. אפשר להסתכל על ה Hot Contracts כדי לראות לאילו חוזים זורם הכסף ומאיפה. הטבלה מסודרת לפי נתון ה- Smart Money שיעזור לכם להבין אם גם שחקנים שמוגדרים כ"כסף חכם" משתתפים בחגיגה וחלק גדול מאוד של הארנקים ב Nansen כבר מקושרים ל Label כלשהוא שיעזור לכם להבין מי זה מי.
לחיצה על חוזה חכם תגלה לכם למה הוא משמש (Pool נזילות ב Uniswap או פרויקט NFT חדש לדוגמא) ויספק לכם פרטים על מי ששולח כספים לחוזה. (שחקנים כבדים, זירות מסחר, פרוטוקולי DeFi אחרים וכו'(.

כמו כן תוכלו להתמקד בתנועת הכספים ל NFT ספציפיים דרך דף הבית ב Hot NFTs. מבט העל על ה NFT יראה לכם את מספר הארנקים שרכשו את ה NFT, את המחיר הממוצע ומספר הטראנזקציות. ניתוח מעמיק יגלה לכם אם הלוויתנים הכבדים נכנסים באגרסיביות לפרויקט מסוים, מה שבדרך כלל מגביר את הסיכויים שלו להצליח.
הפלטפטרמה מספקת יותר נתונים ממה שתוכלו לצרוך ובאמת שהמפתחים של Nansen חשבו על הכל.
מנוי Pro ל Nansen הוא עסק לא זול ונע בין $400 - $9000 לרבעון. למזלכם Nansen מציעים גם תוכנית חינמית עם פיצ'רים מוגבלים.

אתרים מתחום ה DeFi

אם ב DeFi היה גן-עדן הוא כנראה היה נראה כמו Coindix.

כל "חקלאי תשואה" (וואו זה מתורגם זוועה) יודע שהחלק הכי קשה ב DeFi זה למצוא ולאתר את הפרויקט הבא. זה שיעניק לנו את התשואה הגבוהה ביותר בסיכון הנמוך ביותר. מספר האפליקציות המבוזרות ב DeFi עולה בקצב מדהים ובהיעדר יד-מכוונת DeFi הוא מקום מפורז וקשה לניווט.
Coindix הציבה לעצמה משימה לפתור את הבעיה הזו בדיוק. הפלטפורמה סורקת את רחבי הרשת באופן רציף ומלקטת מעשרות בלוקצ'יין שונים את מיטב הפרוטוקולים ואת תשואות ה Farming  שלהם.
ב Coindix לא רוצים שנעבוד קשה ולכן באתר ישנה אפשרות לסנן פרוטוקולים לפי רשת בלוקצ'יין, TVL, שם המטבעות וכמובן התשואה המוצעת.
ניתן אפילו לקבל פירוט רק על Farming רק של StableCoins או על Single staking להקטנת הסיכון. הפלטפורמה עדיין חדשה יחסית אבל מרשימה ונוחה מאוד. כמובן שאין דרך להבטיח שכל פרוטוקול שקיים יופיע במסד הנתונים של האתר ועדיין נדרשת עבודה ידנית לעיתים, אך Coindix הוא בהחלט המקום הנכון לבקר בו במסע ה DeFi שלכם, בתנאי שאתם לא משתמשים מתחילים.

DeFi Rate - אתר שמרכז את תשואות ה DeFi העדכניות למטבעות דיגיטליים שונים על פני פלטפורמות DeFi שונות.

מגוון האפשרויות ל Farming ב DeFi הפך את מלאכת ההשוואה בין הריביות השונות שמציעים הפרוטוקולים השונים לקשה במיוחד, כמו כן, העובדה שריביות DeFi משתנות בכל רגע מקשה על חיפוש ידני ובדיקה חוזרת ונשנת של אפליקציות ה DeFi.
DeFi Rate תרכז עבורכם את הריביות השונות והמעודכנות שתוכלו לקבל על המטבעות הדיגיטליים שלכם.

בעמוד הבית תראו את הריביות השנתיות עבור StableCoins כמו DAI ו USDC על פני מגוון רחב של פרוטוקולים. בהמשך תוכלו לראות גם ריביות עבור מטבעות נוספים כגון ביטקוין, איתריום, WBTC ועוד ואפילו לקבל גרף של התפתחות התשואה הממוצעת ב 30 הימים האחרונים.

למרות שהאתר עוסק ב DeFi, שימו לב שבאתר מוצגות גם ריביות עבור אתרים ריכוזיים כגון: Celsius, BlockFi ו Nexo. אתרים אלו לרוב מציעים את הריביות התחרותיות ביותר אך חשוב שתדעו קודם היכן הכסף שלכם באמת נמצא כאשר אתם בוחרים בנותני שירותים מסוג זה.

למתחילים, ישנו באתר גם מרכז לימודי שילמד אתכם על Yield Farming, DeFi Tokens ועל איך להתגונן מגניבות.

DeFi כבר מזמן לא מוגבל לאיתריום בלבד. ומכיוון שכך, מגוון הפרוטוקולים העצום הפרוסים על פני מספר גדול של בלוקצ'יין הופכים את מלאכת המעקב אחר הכספים שלנו ב DeFi למסובכת במיוחד.

באמצאות חיבור ארנקWeb3  (כמו Metamask לדוגמא( Zapper תרכז עבורכם את כל אחזקות ה DeFi שלכם.
הממשק אינטואיטיבי להפליא ומציג עבורכם ריכוז יתרה כוללת ואת פירוט המטבעות הדיגיטליים שלכם בכל רשת בלוקצ'יין. בהמשך, מוצגות אחזקותיכם דרך חוזים חכמים בחלוקה לכל פרוטוקול ואפילו יופיעו יתרות ה Farming העדכניות שלכם למימוש.

Zapper תציג עבורכם גם הלוואות שלקחתם (במידה וישנן) ואת ערך הערבון העדכני כנגדן. כמו כן, תוכלו לראות את אוסף ה NTFs שלכם ישירות בתוך האפליקציה ואת שווי השוק האחרון שלהם.
Zapper מציעה גם אפשרויות Yield Farming ממש מתוך האפליקציה ומאפשרת גם לסחור במטבעות דרך DEXes ישירות מתוך הארנק.
מדובר באחת האפליצקיות השימושיות ביותר שנתקלתי בהן. פשוט חובה לכל משתמש DeFi.

DefiLlama - הפורטל הטוב והמקיף ביותר למידע על תעשיית ה DeFi. Defi Llama מציג את כל רשתות הבלוקצ'יין שפועלות באמצעות חוזים חכמים ומציג את כל האפליקציות השונות הבנויות על גבי רשתות אלו.

ב Overview נקבל תמונת מצב של כל תעשיית ה DeFi וריכוז כל הכספים שמאוחסנים באפליקציות המבוזרות (TVL – Total Value Locked).
בהמשך נמצא רשימה של האפליקציות עם ה TVL הגבוה ביותר ולצידה באיזו רשת (או רשתות) היא מתגוררת. נראה מה ה TVL העדכני ונראה את השינוי ב 24 שעות, שבוע וחודש, מה שיכול לעזור לנו כבר במבט חטוף להבין לאן

הכספים זורמים בתקופה האחרונה.

האתר מאפשר לפלח את הנתונים לפי פרוטוקולים או לפי רשתות בלוקצ'יין ועל כל פרוטוקול מספק תקציר מילולי קצר, את סיווג הקטגוריה של הפרוטוקול ולינקים לאתר הבית ולעמוד הטוויטר שלו.
Defi Llama הוא המקום להבין מה מתרחש בעולם ה DeFi ויעזור לכם להבין אילו פרויקטים חדשים מצליחים למשוך אליהם כספים. לא פעם זרימת כספים זו מתורגמת גם לעליה עתידית במחירי הטוקן שלהם.

יש לכם שאלה?

כניסה לחשבון

רוצה ללמוד לסחור ולהשקיע במטבעות דיגיטליים?

רק 390 ש"ח!
לזמן מוגבל

במקום 1,290 ש"ח

דילוג לתוכן