הביטקוין, מלבד היותו המטבע הדיגיטלי הראשון, הוא גם המטבע המבוזר והמאובטח ביותר מבין כל המטבעות הדיגיטליים, אבל לביטקוין יש עוד תכונה אחת חשובה.
בעצם יהיה נכון יותר לומר שלמחזיקים שלו יש תכונה אחת חשובה ובולטת.
בניגוד למחזיקים של מרבית המטבעות האחרים, מחזיקי הביטקוין ידועים במיוחד באמונתם החזקה (conviction) וביכולת שלהם להחזיק את הביטקוין שלהם בכל מצב שוק על אף תנודות המחירים הקיצוניות שלו לאורך השנים.
ההיצע הקשיח של הביטקוין כמו גם השמירה הקפדנית של המפתחים והקהילה על העקרונות המקוריים שלו הם אלו שסוחפים אחריהם מליוני אנשים ברחבי העולם. ובכל יום, שבוע ושנה מספרם רק הולך וגדל.
באמת שלא צריך יותר מחשבון פשוט כדי להבין שהדינמיקה הזו של ביקוש גובר והיצע מוגבל תוביל בסופו של דבר למחסור היצע משמעותי – וזה בתורו צפוי ולדחוף את מחירו עוד ועוד כלפי מעלה.
ידיים חזקות
בגרף הבא שהופק על ידי Glassnode אפשר לראות שלוש סדרות נתונים שממחישות בדיוק עד כמה חזקות הידיים החזקות של מחזיקי הביטקוין:
הסדרה הראשונה, באפור, היא מחיר הביטקוין לאורך הזמן. כאן אפשר לראות את המחיר משנת 2011 ועד שנת 2023.
הסדרה השניה, הקו הכחול בגרף, היא היתרה הכוללת של מטבעות הביטקוין שמוחזקים בארנקי זירות המסחר הריכוזיות (כמו ביננאס, קו-קוין וכו’).
והשלישית, זו בצבע סגול, היא כמות הביטקוין הרדום. (Dormant)
כמה רדום אתם שואלים? כאן מדובר על מטבעות ביטקוין שלא זזו מהכתובות הדיגיטליות שלהן כבר יותר מ 10 שנים! ובהתחשב בכך שהביטקוין קיים רק 15 שנים זה חתיכת דבר.
אז כמו שאפשר לראות, הגרף הסגול התחיל להתרומם בשנת 2019, כעשר שנים אחרי שהמטבע נוצר.
ובשנה הראשונה לספירת הנתון הנ”ל, כלומר בין השנים 2019 ל 2020, כמליון מטבעות ביטקוין כבר נספרו כמטבעות רדומים, אלה הם כפי הנראה המטבעות הראשונים שכרה יוצר הביטקוין סאטושי נקמוטו לאחר היווצרו של המטבע בשנת 2009.
מאז ועד היום באופן עקבי, הלכו וגדלו מספר המטבעות הרדומים בקצב מרשים עם עצירות קטנות בלבד לאורך הדרך. אמנם בשנתיים האחרונות של הגרף השיפוע מעט התמתן, אבל בכל זאת הוא ממשיך לעלות.
חשוב להבין, הגרף הזה הוא גרף בדיליי של עשר שנים. כלומר כשאנחנו מסתכלים על המטבעות שלא זזו מעל 10 שנים בין 2019 – 2023, אנחנו בעצם מסתכלים על מטבעות ביטקוין שנרכשו או נכרו ושלא זזו בין שנת 2009 ועד לשנת 2013.
וכדי שתבינו עד כמה זה מטורף, נזכיר שטווח המחירים שהביטקוין נסחר בין השנים הללו היה בין דולרים בודדים בשנת 2009 ועד ל 32 דולר נכון לחודש פברואר 2013.
ואם זה לא מספיק, בחודשים האחרונים נרשם על הגרף הזה אירוע משמעותי במיוחד.
לראשונה בהיסטוריה של הביטקוין, כמות המטבעות הרדומים עלתה על אלו שמוחזקים בזירות המסחר הריכוזיות.
הזרז לחצייה הזו היה כמובן קריסתה של זירת המסחר FTX בנובמבר האחרון. מה שגרם למאות אלפי משתמשים להבין את הסיכון באחזקת מטבעות בזירות ולמשוך את היתרות שלהם מזירות המסחר לארנקים פרטיים.
בסך הכל ישנם היום כ 2.5 מיליון מטבעות ביטקוין רדומים מתוך ה 19.3 מיליון המטבעות שקיימים במחזור.
כיום מדובר על כ 13% מסך המחזור הקיים. וב 11.9% מתוך כל מטבעות הביטקוין שיהיו קיימים אי פעם.
מטבעות אבודים
בסופו של דבר כנראה שכן נראה חלק מהמטבעות הללו זזים בעתיד ושהם גם יימכרו בשוק אבל בהתחשב בכך שהם לא הועמדו למכירה גם בשער של 69k$ לביטקוין בשיא הקודם, סביר להניח שעד שלא נראה שיא משמעותי חדש, הסיכוי לכך הוא לא גדול.
בנוסף, כפי הנראה מבין ה 2.5 מיליון מטבעות הרדומים יש חלק לא מבוטל של מטבעות אבודים שלעולם לא יזוזו.
זוהי ההערכה לגבי יותר ממליון המטבעות שמחזיק סאטושי נקמוטו ומלבדו מוערך שישנם עוד כמה מאות אלפי מטבעות אבודים שהם תוצאה של אובדן סיסמאות, מחשבים ישנים שנזרקו בטעות או מטבעות שנשלחו לכתובות שגויות.
אם כן, לא רק שהיצע הביטקוין הוא קשיח ומוגבל ב 21 מיליון מטבעות, כפי הנראה המספר האמיתי נמוך בהרבה. אז… קחו את זה בחשבון.